Glitter Words

HTML code








Tuesday, 3 July 2012

ALHAMDULILLAH...
itu je ungkapan yg dpt diucapkan bile tgok hasil Flash yg dah 80% siap nih...
walaupon xdela bape cntik sgt,tp juz nice la utk beginner mcm aku nih...
xsia2 jugakla g kusus flash 2 hr..ehe
hr ni kene btungkus lumus lak wat power point yg rompong2 ni...tah nape la ak xsiapkan ms sem lepas,,hehe
sambil2 tu update blog n nak post satu projek yg da siap..
promote skali la..hehe




ni utk membe yg fanatik sgt ngan superman...kite pggil die "supermuz"
asalnye nk try je...tetibe ter"jadi" laks..ehe...

Monday, 11 June 2012

alhamdulillah~~~~

semalam hr Ahad bersamaan 20 rejab,ak n acim round area kAJAng semata-mata nak cari kedai UTUSANSEHARI.

syukur sgt segalanya dipermudahkan,dapat kad kahwin yg sgt2 murah utk 1000pcs n free 1 bunting.

dari kajang trus ke Bandar Baru Bangi sbb nk ke garden Galeria utk tgok goodies...
comey sgt purse tu..xsempat lak nk upload kt blog nih..nntila upload...

then,trus shoot blk klang n g cr butik andaman kt sri andalas...BUTIK ANDAMAN ASMARANI...
harga sgt2 memuaskan n berbaloi2...

Ya ALLAH,syukur sgt2 kerna mempermudahkan urusan kami...

Tuesday, 15 May 2012

deNgan nAma Allah yAng mAHA pEmuraH lg mAha penyayaNg...


hr ni berkesempatan ckit nak update bLog yg daH lame x di beleK nih...
hr ni nAk uPdate cArd yg daH siAp dan SlamaT sAmpai ke tAngaN tUannye...


jOm teNgoK:


HAPPY MOTHERS DAY

P/S: Setiap hari adalah hari yang kite perlu kenAng jAsa2 ibu kitE ok.....



HAPPY TEACHERS DAY




ISH... LIGHTING x baeeekkkk la ploK...uhu




HAPPY BESDAYYY





alAMAK....MAO PULanG...cuKup sTakat ni je...

jOm bAliK~~~

Friday, 16 March 2012

bismillahirrahmanirrahim....

alhamdulillah..hr ni br berkelapangan nak update blog setelah berbulan2...uhu
td baru dapat resepi cheese cake dr Ain Amir
sabtu ni nak try wat.
jd x jadi,lain cite...
tp,byk nak kene wat sabtu nih:


             1) nak g kusus kain felt
             2) wat cake utk faris
             3) wat coklat rose utk faris jgk...
             4) g tgok umah mane2 tau ade yg murah utk  
                 dibeli


wah,sempat ke kalu sume sabtu????ahah




alang2,ni resepi oreo cheese cake + kiwi dr Ain Amir:






Bahan2:

250gm cheese cream (I used brand Philadelphia)
200ml natural low fat yogurt
3 sudu besar tepung red rose (tepung gandum pon boleh)
2 biji telur
90gm gula
30 keping biskut oreo (2 plastik bungkusan tu)
1 penutup esen vanila
1/4 cawan butter (3 sudu besar)
Aluminium foil

Hiasan:

Buah strawberi
Strawberi filling (aku eja 'feeling' tadi. boleh? haha)/ jem strawberi.

Cara2:

*pre-heat oven 180 degree.

Base:

1. Pecah2kan oreo tadi, kalo rajin buang isi putih dia. Tips: masokkan dalam plastik then tumbuk2 guna lesung batu.
2. Bahagi 2 oreo (1 bhgn utk base, 1 bhgn untuk bubuh dalam adunan)
2. Gaulkan oreo hancur tadi dengan butter.
3. Tekan dalam loyang yang dah gris & alas.
4. Bakar 7 minit, ketepikan.

Adunan kek:

1. Pukul cream cheese, gula, esen vanila dalam speed medium, hingga sebati.
2. Masukkan yogurt, pukul sebati.
3. Masukkan telur satu persatu, pukul sebati.
4. Masukkan oreo hancur yg setengah tadi dalam adunan, kaup balikkan.
5. Masukkan strawberi yang dah potong dadu dalam adunan, kaup balikkan.
6. Ok, adunan dah siap.

Bakar:

1. Bakar secara steam-bake. Aku bubuh satu dulang berisi air (seelok2nya air panas) kat bhgn bawah oven, kira loyang cheese cake 1 upper level dari dulang ni la.

Ade gak yang letak loyang adunan dalam loyang lain yang berisi air, just make sure air kat luar tu xmasok dalam adunan kek la.

2. Oven tu make sure api on atas bawah dan letak loyang kat bahagian paling bawah.
3. Bakar selama 45 minit, 170degree, hingga bhgn tengah betul2 masak.
(Tips: cucuk dgn lidi/chopstick)

after 45 min: (the most exciting part sbb dah ade rupa !!)

4. Tutup cheese cake dengan aluminium foil untuk elak terlebih kuning.
5. Sekarang guna api bawah je, bakar lagi dalam 15 minit.
6. Dah siap, switch off oven, biar kek dalam oven setengah jam ke sejam. bukak pintu oven sket.
7. Dah tu, hiaskan dengan sapu strawberi filling & hirisan strawberi.
8. Simpan dalam peti ais selama 4 jam atau semalaman untuk nak make sure kek betul2 padu.

Tips: Kalau nak potong, celup pisau dalam air panas dulu, lap then baru potong kek. (aku tengok blog orang. haha).

Notes:

1. Actually kek ni cam rapuh sikit time baru masak tu. Then dah chill 1 nite baru ok.
2. Boleh gak bubuh lemon sikit, tapi aku dah ganti dengan strawberi tu, masam sikit. hehe.
3. Rase dia: Alhamdulillah sedap. Seriously =) (nak2 kalo ade org support strawberi. ngeh2) 





Monday, 12 December 2011

MSp - Politeknik Sultan Azlan sHah


tEaM neTbaLL pSis with juRuletih yg sgt leTih ye pN. noBi
 


pLayer pLg ciLik tErsElit diBawah pEngurus...naSeb bEk dpt inTerpRame gak...ahak


yEah...jMsk tEam..cAyalAh~~~
aT 3rd gaMe,iNjurEd la Ploks...hadoyaiyoye...
naseb Bek dPt no.3...
cAyalah tEam pSis!!!

Monday, 21 November 2011

jalan2

AlaHai...lAmenyE x uPdatE bloG...alhamdulillah sEm ni da aBis...paPer pon da aBes taNda dah...bLn lePas daPat jOin closed cHess tOurnaMent anjuRan kelAb caTur PsiS...sronok sgt coZ lamE dah xmain..haish...daPat gak lePas giAn...pasTu, iRing bUdak ke pOliSas ngan nadz...so fAr,aGak sedeY kot sBb xmeNang...tp xpla.xde reZeki koT...pAs je dr paHang,g pAngkoR...niaT di hAti nak bercuti,lasT2 keNe joIn kurSus laks...haiyo...duIt poKet da kEring,g plOk jage Muet...2 cLaim xmAsuk lg nih...tp xdeLa masYuk sgt kot...uhu..xpLa..rezeki ALLAH...




pOsing duLu ngAn
 siSt. AdaH...suKe gAmbo niH



seRius Tol jUara si sYed fArid nih...i solUte u r..




berGediK2 ngAn buAh caTur nih...



pLayer2 yg baKal meNghaRumkan nAma PsiS suAtu Hari nAnti..yeAh~~~



haha...ni kat Kota fRance...gEdiksnye gAmbo nih... 





 wiTh sisT.zuRa yg baRu je dApat baBy boY...congRatz kak...reaLly miS u




 haha...inilah kiJo kOrang..asYik mElompAt2 jew...



 gAmbo "hUjan" koWt...suke bAckgRound ni~~~





joM mkn buaH aNgguR nih..ahak 




 peTani2 beRjaYa & bErgaYa



1.40pm alrEady!!!!gEt to mOve gUys~~~
nAnti kiTe dtg lg yE adik2ku...

Wednesday, 19 October 2011

TaEkWONdO PsiS...






ni laH baRisaN aHli tAekWonDo PsiS yg beDebAr2 mnunGGu keTibaAn sifu...
paS je LUlus Kang,nAik lah sAtu cAlit...chAyo2







 gAmbar Penuh AhLi taEkwoNdo PsiS bErsaMa sifU & cOacH & leCtuRer...ehe



yg ni gAya sOpan la kOt...uhu...pApeHal pon,conGratz ..
tGGu tOurnamEnt kt uTem nnt..
wish u all beSt of LuCk!!!